Cad-CAm Cerec

система

 
cerec1
CEREC2
cad_cam
cerec3
cerec-crowns
Cerec4
cerec5

 Дентално Студио Рубидент е инвестирало в система CAD CAM CEREC на немската фирма SIRONA CEREC.Това е най-високият  клас апаратура в денталната медицина за изработване на всякакъв вид изцяло керамични възстановявания (корони, фасети, онлей, пинлей, овърлей и др.). Апаратът CEREC позволява изработването на горепосочените възстановявания в едно посещение.

Предимства на Система:

 • Максимална естетика на керамичните възстановявания.

 • Максимална здравина на керамичните възстановявания (използва се монолитен керамичен блок).                                                   

 • Дигитален отпечатък - извършва се със специална интраорална камера.По този начин се премахва възможността от човешка грешка, също така напълно елиминира дискомфорта при снемането на отпечатък по конвекционалния метод с отпечатъчен материал. Избягват недостатъците  на отпечатъчните маси (свиване, изкривяване).

 • Дизайна на керамичното възстановяване тоест на самия зъб, се извършва чрез софтуер и при наличието на някакъв проблем то той се отстранява лесно.

 • Висока прецизност - прецизността на фрезоване на керамичните възстановявания е до 25 микрона !!!

 • Монолитен керамичен блок - повишава здравината и естетиката на възстановяването.

„Ние ценим вашето време”

VECTOR

Апарат

 
vector
vector2
vector3
vector4

Дентално студио Рубидент  разполага с апарат VECTOR на немската фирма DURR DENTAL. Апаратът е специализиран в лечението на пародонтални заболявания (пародонтит, пародонтоза). VECTOR е патентована технология, с която посредством ултразвукови вълни и впръскване на специални медикаменти се почистват пародонталните джобове. Апаратът премахва нуждата от оперативна намеса и лечение при  начална и средна форма на пародонтит.

Предимства:

 • Манипулация се извършва без болка.

 • Без операция – замества класическото хирургично лечение.

 • Ниска себестойност на лечението.

 • Лечение на цялата уста в едно посещение.

 • Увеличава се ефекта от медикаментите чрез ултразвуковото им впръскване.

Лечението с апарата VECTOR осигурява едновременно  почистване и полиране на кореновата повърхност с което се подобрява регенерацията на тъканите , намалява се дълбочината на пародонталния джоб.Използва се  разтвор на хидроксилапатит,  който е  един от елементите,изграждащи зъба.

Дентален микроскоп

 
„Милиметър е много”

Дентално студио Рубидент инвестира в придобиването на Дентален микроскоп . Микроскопът позволява да сме по-прецизни от всякога в работата, да виждаме неща,които няма как да бъдат видяни или забелязани с просто око. Апаратът притежава  увеличение 20.5Х на обекта , LED осветление с над  60 000 лукса светлина  , способност  за  заснемане и документиране на установения проблем. Денталният микроскоп  позволява голяма част от процесите да бъдат хванати в самото начало.  „Всеки може да лекува, това което вижда – за да сме по-добри от всякога инвестирахме да виждаме по- добре”.

и (4)
DSC_8711
и (14)
и (6)
и (7)
и (13)

Ендомотор

 
ендомотор

Дентално студио Рубидент  в своята практика е инвестирала в последно поколение Ендомотор на швейцарската фирма EMS . Този апарат спомага за по-висок клас на лечение на кореновите канали. Ендомоторът намалява възможността от счупване на инструмент в кореновия канал и позволява работа с всички съвременни системи за кореново лечение.

Апекслокатор

апекслокатор

За изключително надеждно и успешно лечение на кореновите канали Дентално студио Рубидент е закупило апарат Апекслокатор. Чрез него може много точно и прецизно да се премери дължината на кореновия канал, така че той да бъде почистен и запълнен до своята пълна дължина, без опасност  материал да излезе извън кореновия канал или да остане необработена част.

 

Имплантологичен юнит

Имплантологичен юнит

 
имплантологичен юнит

Дентално студио Рубидент разполага с хирургична апаратура на австрийската фирма W&H , която спомага за правилното и добро успешно поставяне на зъбните импланти.

Пещ за керамика  VITA

 

Дентално студио Рубидент разполага освен с със системата CAD CAM CEREC за изработване на керамични възстановявания, също и с пещ за керамика VITA  VACUMAT, чийто предназначение е да „изпече” фрезованото керамично блокче т.е да доведе в готов вид новосъздаденото от системата CAD CAM CEREC керамично възстановяване.

пещ за керамика

Електрокаутер

 
електрокаутер

За леки, безболезнени и безкръвни хирургични интервенции върху меките тъкани Дентално студио Рубидент разполага с апарат електрокаутер (електронож), на фирма Coltene- Whaledent. Този уред спомага за едно по- добро и надеждно решение на установения стоматологичен проблем.ю

Стоматологични машини Galbiati

 

Дентално студио Рубидент е оборудвано със стоматологични машини на италианската фирма производител на стоматологични машини Galbiati. Машините позволяват множество опции на мобилност на лекаря по дентална медицина, както и  спомагат за вашия комфорт при престоя на денталния стол.

Galbiati
Galbiati

press to zoom
Galbiati
Galbiati

press to zoom
Galbiati
Galbiati

press to zoom
Galbiati
Galbiati

press to zoom
1/3