top of page

Cad-CAm Cerec

система

CAD-CAM
cerec1
CEREC2
cad_cam
cerec3
cerec-crowns
Cerec4
cerec5

 Дентално Студио Рубидент е инвестирало в система CAD CAM CEREC на немската фирма SIRONA CEREC.Това е най-високият  клас апаратура в денталната медицина за изработване на всякакъв вид изцяло керамични възстановявания (корони, фасети, онлей, пинлей, овърлей и др.). Апаратът CEREC позволява изработването на горепосочените възстановявания в едно посещение.

Предимства на Система:

 • Максимална естетика на керамичните възстановявания.

 • Максимална здравина на керамичните възстановявания (използва се монолитен керамичен блок).                                                   

 • Дигитален отпечатък - извършва се със специална интраорална камера.По този начин се премахва възможността от човешка грешка, също така напълно елиминира дискомфорта при снемането на отпечатък по конвекционалния метод с отпечатъчен материал. Избягват недостатъците  на отпечатъчните маси (свиване, изкривяване).

 • Дизайна на керамичното възстановяване тоест на самия зъб, се извършва чрез софтуер и при наличието на някакъв проблем то той се отстранява лесно.

 • Висока прецизност - прецизността на фрезоване на керамичните възстановявания е до 25 микрона !!!

 • Монолитен керамичен блок - повишава здравината и естетиката на възстановяването.

„Ние ценим вашето време”

VECTOR

Апарат

VECTOR
vector
vector2
vector3
vector4

Дентално студио Рубидент  разполага с апарат VECTOR на немската фирма DURR DENTAL. Апаратът е специализиран в лечението на пародонтални заболявания (пародонтит, пародонтоза). VECTOR е патентована технология, с която посредством ултразвукови вълни и впръскване на специални медикаменти се почистват пародонталните джобове. Апаратът премахва нуждата от оперативна намеса и лечение при  начална и средна форма на пародонтит.

Предимства:

 • Манипулация се извършва без болка.

 • Без операция – замества класическото хирургично лечение.

 • Ниска себестойност на лечението.

 • Лечение на цялата уста в едно посещение.

 • Увеличава се ефекта от медикаментите чрез ултразвуковото им впръскване.

Лечението с апарата VECTOR осигурява едновременно  почистване и полиране на кореновата повърхност с което се подобрява регенерацията на тъканите , намалява се дълбочината на пародонталния джоб.Използва се  разтвор на хидроксилапатит,  който е  един от елементите,изграждащи зъба.

Дентален микроскоп

Микроскоп
„Милиметър е много”

Дентално студио Рубидент инвестира в придобиването на Дентален микроскоп . Микроскопът позволява да сме по-прецизни от всякога в работата, да виждаме неща,които няма как да бъдат видяни или забелязани с просто око. Апаратът притежава  увеличение 20.5Х на обекта , LED осветление с над  60 000 лукса светлина  , способност  за  заснемане и документиране на установения проблем. Денталният микроскоп  позволява голяма част от процесите да бъдат хванати в самото начало.  „Всеки може да лекува, това което вижда – за да сме по-добри от всякога инвестирахме да виждаме по- добре”.

и (4)
DSC_8711
и (14)
и (6)
и (7)
и (13)

Ендомотор

Ендомотор
ендомотор

Дентално студио Рубидент  в своята практика е инвестирала в последно поколение Ендомотор на швейцарската фирма EMS . Този апарат спомага за по-висок клас на лечение на кореновите канали. Ендомоторът намалява възможността от счупване на инструмент в кореновия канал и позволява работа с всички съвременни системи за кореново лечение.

Апекслокатор

апекслокатор

За изключително надеждно и успешно лечение на кореновите канали Дентално студио Рубидент е закупило апарат Апекслокатор. Чрез него може много точно и прецизно да се премери дължината на кореновия канал, така че той да бъде почистен и запълнен до своята пълна дължина, без опасност  материал да излезе извън кореновия канал или да остане необработена част.

Апекслокатор

Имплантологичен юнит

Имплантологичен юнит

Имплантологичен юнит
имплантологичен юнит

Дентално студио Рубидент разполага с хирургична апаратура на австрийската фирма W&H , която спомага за правилното и добро успешно поставяне на зъбните импланти.

Пещ за керамика  VITA

Пещ VITA

Дентално студио Рубидент разполага освен с със системата CAD CAM CEREC за изработване на керамични възстановявания, също и с пещ за керамика VITA  VACUMAT, чийто предназначение е да „изпече” фрезованото керамично блокче т.е да доведе в готов вид новосъздаденото от системата CAD CAM CEREC керамично възстановяване.

пещ за керамика

Електрокаутер

Електрокаутер
електрокаутер

За леки, безболезнени и безкръвни хирургични интервенции върху меките тъкани Дентално студио Рубидент разполага с апарат електрокаутер (електронож), на фирма Coltene- Whaledent. Този уред спомага за едно по- добро и надеждно решение на установения стоматологичен проблем.ю

Стоматологични машини Galbiati

Galbiati юнит

Дентално студио Рубидент е оборудвано със стоматологични машини на италианската фирма производител на стоматологични машини Galbiati. Машините позволяват множество опции на мобилност на лекаря по дентална медицина, както и  спомагат за вашия комфорт при престоя на денталния стол.

bottom of page